Afise

Afise

Afise

Afisele sunt unele dintre cele mai vechi metode de promovare pentru un serviciu, eveniment sau produs. Daca au o grafica atragatoare, cu un mesaj puternic sau amuzant, aceste afise vor ramane bine intiparite in mintea consumatorilor, determinandu-i uneori inconstient, sa faca diverse cumparaturi.

Hartia

Hartia folosita pentru tiparirea afiselor are un gramaj cuprins intre 80 g/mp si 350 g/mp. In functie de complexitatea lucrarii si a locului de expunere, afisul poate fi protejat UV (recomandat) pentru o mai buna rezistenta in timp.

Afise realizare grafica si productie

Grafica unui afis nu presupune parcurgerea unor pasi rigurosi. Bineinteles, este indicat sa tineti cont de anumite elemente tehnice care vor ajuta la productie, insa pentru grafica puteti da frau liber la spontaneitate, naturalete si crativitate.

 

Cum trebuie lucrat corect un afis ca sa poata fi printat calitativ

Macheta unei afis, poster trebuie sa intruneasca cateva conditii inainte de a intra la print: trebuie sa fie furnizata in format tiff, vector sau pdf cu textul convertit la curbe, imaginile cmyk cu o rezolutie de 300 dpi pentru o buna claritate si mai ales fisierul trebuie sa aiba margini de taiere de minim 3 mm! Nu se poate printa un afis realizata intr-un document Word sau PowerPoint! Este recomandat ca designul si macheta grafica a afisului, sa fie realizata profesionist.

In acest sens puteti contacta departamentul de creatie al agentiei GraphicArtDesign cu care colaboram de peste 10 ani si in portofoliul careia puteti vizualiza multe din lucrarile printate de noi.

Pregatirea-fisierelor-pentru-tipar